Czemu nie jesz warzyw? Kuchnia wegetariańska dla całej rodziny

Ta wyjątkowa książka wprowadza całą rodzinę – w przypadku dzieci już od najwcześniejszego dzieciństwa – w najatrakcyjniejszą i najzdrowszą formę wegetarianizmu: dietę mleczno-jajeczno-roślinną, zwaną inaczej laktoowowegetarianizmem. W założeniach wykorzystuje się w niej całą gamę produktów pochodzenia roślinnego, które są bardzo zróżnicowane i posiadają mnóstwo substancji odżywczych, smaków, kolorów i konsystencji.
 
To propozycja dla wegetarian, a także dla każdego, kto chce ubogacić swoją dietę mięsną.
 
W książce tej znajdziemy:
 
  • duży wybór przepisów na potrawy wegetariańskie,
  • jasne i ciekawe informacje dotyczące podstawowych składników diety, takich jak owoce, warzywa, rośliny liściaste, zboża, rośliny strączkowe, bakalie, algi, jajka i nabiał;
  • potrawy dobrane do poszczególnych etapów rozwoju dziecka;
  • zabawne dania do przyrządzania razem z dziećmi,
  • przewodnik po codziennym jadłospisie.
 
Odbiorcy
 
– wegetarianie i wszyscy, którzy chcą ubogacić swoją dietę o potrawy wegetariańskie.
– rodzice, nauczyciele i opiekunowie przygotowujący posiłki z dziećmi; wreszcie profesjonaliści, tacy jak dietetycy czy restauratorzy.
 
Dlaczego warto nabyć tę książkę 
 
– to kopalnia pomysłów na potrawy wegetariańskie i zbiór ciekawych informacji dotyczących zdrowej diety.
– promuje dietę warzywną i zdrowy tryb życia.

Stron: 308
Oprawa: twarda, kolorowe ilustracje
Format: 210 x 210 mm
ISBN: 978-86-7660-805-1
Wydawnictwo Jedność, 2014