„Nowe AlaAntkowe BLW”

 
Metoda BLW już na dobre zagościła w polskich domach. Tysiące maluchów nauczyło się dzięki niej jeść zdrowo i różnorodnie, a rodzice przekonali się, że najlepszy sposób na wychowanie małego smakosza to zasiąść razem z nim do stołu i cieszyć się wspólnym posiłkiem. Ale co powinno znaleźć na talerzach, żeby dzieci z radością zjadły posiłek, a do ich brzuszków trafiły wartościowe składniki odżywcze?
 
Autorki najpopularniejszego w Polsce bloga o metodzie BLW proponują ponad sto nowych przepisów, wśród których znajdują się między innymi:
 
•  smaczne śniadania, od których cała rodzina może zacząć nowy dzień,
 
•  pożywne przekąski, które można zabrać ze sobą na spacer, na piknik lub na plac zabaw,
 
•  nowe wersje tradycyjnych zup, które zapewnią mnóstwo energii ruchliwym maluchom.
 
W książce znajdują się również przykładowe jadłospisy (na upały i na zimowe dni, na weekendy i czas choroby, wegetariańskie i na początek rozszerzania diety), dzięki którym łatwiej zaplanować posiłki na cały dzień.
 
„Nowe AlaAntkowe BLW” to świetny sposób na kuchenne sukcesy, na których skorzysta cała rodzina – i duzi, i mali. Smacznego!
 
Joanna Anger – na co dzień nauczycielka wychowania
 
przedszkolnego, mama Ali i małej Zuzi – i Anna Piszczek – polonistka i historyczka, mama Antka – są twórczyniami bloga AlaAntkowe BLW. Ich pierwsza książka natychmiast została bestsellerem, stając się obowiązkową pozycją w kuchennych biblioteczkach wielu tysięcy polskich rodzin.



„Nowe AlaAntkowe BLW” Joanna Anger, Anna Piszczek
 
 
ISBN: 978-83-65796-25-7
 
Liczba stron: 196
 
Oprawa: twarda
 
Premiera: wrzesień 2017
 
Wymiary: 171×217
 
Cena: 39,90 zł