WARSZAWA – warsztaty dla rodziców w Little Chef

Odpowiedzi poszukamy razem z ekspertami – Katarzyną Błażejewską (dietetykiem), Dorotą Mintą (psychologiem), Katią Roman-Trzaską i Pawłem Trzaską (Little Chef). Podzielimy się z Wami naszymi doświadczeniami, przekażemy wiedzę i zainspirujemy do samodzielnego gotowania z dziećmi i dla dzieci. W naszej kuchni świetnie się rozmawia i wspólnie gotuje.

 
Każde zajęcia składać się będą z trzech części:
 
  • praktycznego wykładu dietetyka i psychologa
  • gotowania
  • wspólnego jedzenia i rozmowy 
 
Prowadzić je będą eksperci, którzy przekażą praktyczną wiedzę w nieformalnej atmosferze. Przy wspólnie przygotowanym posiłku będą mogli odpowiedzieć na nurtujące Was pytania.
 
Zapraszamy w środy o godzinie 19:00 do kuchni Little Chef (ul. Bałuckiego 30/1). Chętnych do wzięcia udziału w warsztatach prosimy o o przesłanie maila ([email protected])
 
Nadchodzące zajęcia:
 
13.11 Strefa bezglutenowa
20.11 Tadek Niejadek
27.11 Uwaga! Nadwaga!
4.12 Bar bezmleczny- dla uczulonych na mleko 
11.12 Moje dziecko się odchudza
18.12 Świątecznie i zdrowo
 
Miejsce warsztatów:
 
Szkoła gotowania dla dzieci Little Chef
ul. Bałuckiego 30/1
 
Cena 2,5 godzinnych warsztatów – 180 zł (cena przy wykupieniu 2 miejsc- 160 zł/osobę). Prosimy o płatność na konto Little Chef: BRE BANK 46 1140 2004 0000 3502 4683 1310. Wpłata jest potwierdzeniem rezerwacji.
 
Jeżeli macie więcej pytań lub propozycję dodatkowych tematów dzwońcie lub piszcie. Naszym celem jest, by warsztaty były dostosowane do Waszych potrzeb i problemów. Katia – 501093691
 
 

 
Rozpoczynamy cykl Warsztatów dla rodziców
 
Każde ze spotkań składa się z trzech części:
 
  • praktycznego wykładu psychologa i dietetyka
  • gotowania z kucharzami
  • wspólnego jedzenia
 
Czy wspólna kolacja nie jest najlepszą okazją do ciekawej rozmowy? Wymiany przepisów i doświadczeń?
 
Na początek zapraszamy do Strefy Bezglutenowej.
 
Strefa bezglutenowa
 
Czy dieta bezglutenowa to wyrok? Czy nagle przygotowanie posiłków stanie się skomplikowane, a kupienie właściwych produktów będzie graniczyło z cudem? A może jest tak, że w tradycyjnej diecie jest mnóstwo potraw bezglutenowych, a my tego nie wiedzieliśmy?
 
Diagnoza lekarza o tym, że nasze dziecko musi przejść na dietę bezglutenową na początku przeraża wielu rodziców. Tymczasem bezglutenowo nie oznacza przejścia na drakonską dietę! Można przygotowywać łatwe, niedrogie posiłki, które bedą smakowały i dziecku będącemu na diecie, ale też pozostałym członkom rodziny. Bezglutenowiec w domu może i powinien jeść wspólnie ze wszystkimi domownikami! Dieta nie jest powodem do wykluczenia, ani specjalnego traktowania. Nadal można bawić się wspólnym gotowanie i z przyjemnością siadać do stołu na któruym czekają pyszne potrawy dla wszystkich domowników.
 
Warsztaty poprowadzą:
 
Kasia Błażejewska – dietyk, absolwentka Watszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Od wielu lat zajmuje się dziećmi z problemami odżywiania i ich rodzinami. Podopieczni Kasi jedzą często neiwielkie porcje, smacznie i zdrowo ale też ciekawie. Wysokiej jakości i mało przetworzone produkty, sezonowość i lokalność to hasła przyświecające dietom przygotowywanym przez Kasię.
 
Dorota Minta – psycholog kliniczny. Absolwentka Instytutu Psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego. Czynna psychoterapeutka. Posiada znaczące doświadczenie w pracy z osobami zmagającymi się z zaburzeniami odżywiania. Jest przekonan, ze ważne jest nie tylko to co, ale tez z kim i jak jemy. Pasjonuje się odkrywaniem tradycji kulinarnych różnych regionów Polski i zrównoważoną gospodarką żywieniową. Członkini Slow Food Polska. Prowadzi blog o roli kulinariów w psychologii człowieka.
 
Katia Roman-Trzaska – prekursorka warsztatow kulinarnych dla dzieci. Zanim zrodziła się moda na kulinaria zaczęła uczyć dzieci dobrze gotować i zdrowo jeść. Przy niej gotowanie zamienia się we wspaniałą zabawę a najmłodsi adepci sztuki kulinarnej w prawdziwych szefów kuchni. To z miłości do dzieci i do dobrej kuchni powstała szkoła, w której gotowało już ponad 16 tysięcy dzieci.
 
Paweł Trzaska – prowadzi w Szkole Gotowania Little Chef kursy dla nastolatków. Zapoczątkował projekt Little Chef Globtroter – czyli wakacyjne kursy gotowania na jachtach. Dzieci przez tydzień poznają Mazury żeglując a jednocześnie przygotowują samodzielnie potrawy ze wszystkich stron świata. Paweł odpowiada za markę Super Chef, czyli imprezy korporacyjne oraz kursy gotowania dla dorosłych.
 
Chętnych do wzięcia udziału w warsztatach prosimy o maila ([email protected]) oraz wpłatę. W przypadku dodatkowych pytań prosimy o maila lub telefon (501093691)
 
Cena 2,5 godzinnych warsztatów- 180 zł (cena przy wykupieniu 2 miejsc- 160 zł/osobę). Prosimy o płatność na konto Little Chef: BRE BANK 46 1140 2004 0000 3502 4683 1310

Warszawa, ul. Baluckiego 30 m 1
www.littlechef.pl