WARSZAWA – zdrowa kuchnia dla dzieci – warsztaty

Jesteśmy tym co jemy, a nasze zdrowie jest nierozerwalnie związane z jakością naszego pożywienia! Z badań przeprowadzonych na przestrzeni 50 lat w Massachusetts w USA udowodniono, że nasze zdrowie zależy w 65% od tego co jemy, w 17% od czystości środowiska, w jakim żyjemy, a tylko w 12% to choroby dziedziczone genetycznie!

  • Dlaczego jedzenie ma znaczenie?
  • Jak przekonać maluchy, że zdrowe posiłki są smaczne?
  • Jakie produkty i potrawy jeść jesienią, aby przechytrzyć chorobę?
  • Jakie są skuteczne sposoby na walkę z przeziębieniem!

Wszystkich zainteresowanych uzyskaniem odpowiedzi na te pytania zapraszamy już w najbliższą sobotę 28 września 2013 r. o godz. 16.00 na Osiedle Jazdów 3/20 (Kibuc Warszawa).

Tam w zielonej scenerii ogrodu, spotkanie oraz warsztat zdrowego przygotowania wzmacniającego posiłku poprowadzi Kornelia Westergaard, znawczyni kuchni makrobiotycznej.

Na miejscu będzie można spróbować zdrowego makrobiotycznego chleba na zakwasie, pysznej pasty z pieczonych warzyw z fasolą, nie zabraknie także domowego hummusu, no i oczywiście zdrowych ciast!

Zapraszamy mamy z dziećmi zainteresowane mądrym odżywianiem swoich pociech. Warsztat jest bezpłatny.

Kornelia Westergaard – z wykształcenia jest biotechnologiem, choć w zawodzie nigdy nie pracowała. Jako marketingowiec miała okazję poznać “od kuchni” produkcję słodyczy, gotowych posiłków, olei i margaryn oraz jogurtów w kilku dużych koncernach, w których przepracowała wiele lat. Od prawie trzech lat prowadzi Macro Bios Bar. Wiedzę swoją zdobywała na wielu kursach z zakresu makrobiotyki (Edyta Sicińska, Bożena Schleicher) oraz Ajurwedy (dr Partap Chauchan). Jest absolwentką zaawansowanego kursu dietetyki w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej przeprowadzonego przez Agnieszkę Krzemińską w TOMO. Teraz swoją wiedzę i umiejętności zdrowego gotowania przekazuje innym podczas warsztatów i spotkań.

Więcej informacji dotyczących makrobiotycznej kuchni można znaleźć na stronie www.macrobiosbar.pl