Czekamy na kolejne propozycje, uwagi i zapytania. Nasz plan zajęć jest zawsze kształtowany na bazie tematów, o jakich chcielibyście usłyszeć.
W przyszłym tygodniu rozmawiamy i gotujemy BEZMLECZNIE. Wielu z nas, dorosłych, ale też wiele dzieci, cierpi na nietolerancje i alergie pokarmowe. Wśród nich, jedną z bardziej dokuczliwych jest nietolerancja mleka. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że nie jest łatwo poradzić sobie z takim wyzwaniem kulinarnym, jakim jest rezygnacja z mleka i jego przetworów. W czasie warsztaów pokażemy jednak, że wcale nie jest to takie trudne! Jak zawsze, nasze zajęcia składać się będą z trzech części:
- praktycznego wykładu dietetyka i psychologa
- gotowania
- wspólnego jedzenia i rozmowy
Całość spotkania poprowadzą: Joanna Neuhoff Murawska (dietetyk) Dorota Minta (psycholog), Katia Roman-Trzaska i Paweł Trzaska (Little Chef). Tematem kolejnych warsztatów (11. i 18. grudnia) będą zaś POTRAWY ŚWIĄTECZNE. W naszym menu znajdą się dania zdrowe i bardzo, bardzo pyszne: na świąteczne przyjęcia, przekąski, dla dzieci i dorosłych. Mali i Duzi kucharze również rozpoczynają pracę nad świątecznym menu. W najbliższą sobotę robimy indyka, a w kolejne – potrawy bożonarodzeniowe z różnych części świata. Do końca grudnia jesteśmy jeszcze przy ul.Bałuckiego 30/1. Dobrze nam tutaj, ale jeszcze lepiej będzie nam w naszym prawdziwym domu – przy ul. Rejtana 15.
W tej chwili trwa tam remont na cztery fajerki, ale jak się już skończy, to będzie naprawdę świetnie! A zatem w styczniu czeka nas już ostatnia przeprowadzka na baaardzo długo. W tym tygodniu pojawią się też u nas pomysły na świąteczne prezenty. Oczywiście karnet zajęć w Little Chefie dla Małego lub Dorosłego kucharza jest najlepszy, ale będą też inne drobiazgi. Będzie je można kupić już od najbliższej soboty. Mam nadzieję, że zobaczymy się wkrótce na zajęciach. Ubierajcie się ciepło – zima już za rogiem! Zobacz, jak było na poprzednich zajęciach z naszego cyklu: 04.12: Bar bezmleczny – dla uczulonych na mleko 11.12: Świątecznie i zdrowo 18.12: Świątecznie i zdrowo Szkoła gotowania dla dzieci Little Chef
Psycholog kliniczny. Absolwentka Instytutu Psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego. Czynna psychoterapeutka. Posiada znaczące doświadczenie w pracy z osobami zmagającymi się z zaburzeniami odżywiania. Jest przekonan, ze ważne jest nie tylko to co, ale tez z kim i jak jemy. Pasjonuje się odkrywaniem tradycji kulinarnych różnych regionów Polski i zrównoważoną gospodarką żywieniową. Członkini Slow Food Polska.
Prowadzi blog o roli kulinariów w psychologii człowieka.
Prekursorka warsztatow kulinarnych dla dzieci. Zanim zrodziła się moda na kulinaria zaczęła uczyć dzieci dobrze gotować i zdrowo jeść. Przy niej gotowanie zamienia się we wspaniałą zabawę a najmłodsi adepci sztuki kulinarnej w prawdziwych szefów kuchni. To z miłości do dzieci i do dobrej kuchni powstała szkoła, w której gotowało już ponad 16 tysięcy dzieci.
Prowadzi w Szkole Gotowania Little Chef kursy dla nastolatków. Zapoczątkował projekt Little Chef Globtroter – czyli wakacyjne kursy gotowania na jachtach. Dzieci przez tydzień poznają Mazury żeglując a jednocześnie przygotowują samodzielnie potrawy ze wszystkich stron świata. Paweł odpowiada za markę Super Chef, czyli imprezy korporacyjne oraz kursy gotowania dla dorosłych.
Cena 2,5-godzinnych warsztatów: 180 zł (cena przy wykupieniu 2 miejsc – 10% zniżki). #dieta bezglutenowa #dieta malucha #zdrowe gotowanie #zdrowe odżywianie